BİLGİ BANKASI > Satıcı Rehberi

Satıcı Rehberi


Gayrimenkulünüzü Pazarlamaya Başlamadan Öncesi, Sırası ve Sonrası...

Bir gayrimenkulün pazarlanmaya başlamasının, herhangi bir ürünün pazara sunulmasından bir farkı yoktur. Güncel ve yakın geçmişteki piyasayı iyi bilirseniz, alıcıları takip edebilirseniz, gayrimenkulü doğru bir şekilde pazara sunup, en kısa sürede ve en doğru fiyata satarsınız.
Bir gayrimenkulün/ürünün satışında, doğru sonuca, hızla ulaşmak için yanıtlanması gereken soruları aşağıdaki şekilde özetlemek mümkün. Tüm bunları yapıyorsanız, gayrimenkulünüz en kısa sürede ve en doğru fiyata satılacaktır. Bu soruların yanıtlarında, bir uzmana gereksinim duyduğunuzu hissediyorsanız, biz tüm bu süreçleri sizin adınıza en doğru şekilde yönetiriz.
Sorular şu şekilde:

1. Bu zorlu rekabet ortamında gayrimenkulünüz/ürününüz için en uygun fiyatı tespit etmelisiniz? Gayrimenkulünüz, bu fiyatla piyasada diğer evlerle rekabet içinde olacaktır. Gayrimenkulün/ürünün fiyatını, tam ve doğru olarak saptamak için pazarda güncel olarak satılan, daha önce satılmış ve satılamamış olan evlerle değerlendirmek gereklidir.

2. Gerçek alıcıların ilgi gösterip, satış kararının verildiği optimum süreler vardır. Bu dönemlerde, gayrimenkulün/ürünün en doğru şekilde pazarlanması gereklidir.

3. Gayrimenkulünüzü satmak/kiralamak için, alıcılara yönelik zaman planının hazırlanması gereklidir. Bu aşamada gerçek alıcıyı tespit etmek için, alıcının ne istediğini doğru algılayıp, gayrimenkul ve bölge hakkında da doğru bilgileri vermek gereklidir.

4. Gayrimenkulünüzün/ürünün hızlı satılması için pazardaki maksimum tanıtımı için doğru bir pazarlama planı hazırlanması ve uygulanması gereklidir.

6. Gayrimenkul için çıkacak potansiyel alıcıları değerlendirme işlemi konusunda zaman ayrılmasının yanında, deneyim de gereklidir.

7.  Gayrimenkulünüzün satışı/kiralanması sırasında ortaya çıkacak bürokratik işlemlerde alıcıya yardımcı olmak işi hızlandırır.

8. Gayrimenkulünüzün ve onu alıcıya gösterecek kişinin güvenliğini sağlamak gereklidir.

9. Alıcıların önereceği fiyatın, gayrimenkulünüzün için alınabilecek en iyi fiyat olup olmadığı piyasayı yakından takip edilerek belirlenebilir.

10. Alıcıların kayıt ve takip edilmesi, gelen alıcılardan alınan yorum ve fiyat önerilerinin raporlanması, ürünün pazarlanmasında önemli ipuçları verecektir. Alıcıların bu anlamda takip edilmesi gereklidir.

Tüm bunların “içinize sinen” yanıtları hazırsa, mülkünüz pazarlanmaya hazırdır.  Ya değilse, mülkünüzün pazarlanması zorlaşacak, süre uzayacak ve sıkıntılarınız gittikçe artacaktır?

Paylaş :

Son Eklenen İlanlar

Takip Et :